THE SMART TRICK OF AORT ANEVRIZMALARıNıN KAPLı STENTLER ILE KAPATıLMASı HAKKıNDA THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması hakkında That No One is Discussing

The smart Trick of aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması hakkında That No One is Discussing

Blog Article

Aortun genişlemiş bölgesinin kesilip çıkarılması ve yeniden dikilmesi gibi işlemler karmaşık cerrahi teknikler ve dikkat gerektirir.

Dakikada 3 ile 7 litre arasında kan taşıyan ana damarımız kalbimizin atım gücüne bağlı olarak belirli bir basınca sahiptir. Yani her atışta ve kan pompalama işleminde belirli bir basınç oranı bulunmakla birlikte taşınan kan oranı kişinin vüReduce yapısındaki bir çAlright etkene bağlı işlevsellik göstermektedir.

Aort anevrizmaları, kan damarının duvarında bir bozulma oluştuğunda gelişir. Anevrizmalar vücuttaki herhangi bir atardamarda ortaya çıkabilirken, aort anevrizmalarının oluşumu diğer damarlarda kilere göre daha olasıdır.

Aort dalları ile başlayan ve arteryel sistemi oluşturan çOkay geniş bir damar ağından söz edilebilir. Bu damarlar sayesinde tüm organlar ve dokular beslenir.

Asendan aort; vücudun en önemli atardamarı olan aort arterinin beyne giden kısmında farklı nedenlerden dolayı meydana gelen balonlaşma veya genişlemeler şeklinde ortaya çıkan ciddi bir sorundur.

Aort anevrizması tedavisi, anevrizmanın boyutuna, büyüme hızına, hastanın genel sağlık durumuna ve anevrizmanın yırtılma riskine bağlı olarak belirlenir. Aşağıda yaygın olarak kullanılan tedavi seçenekleri bulunmaktadır:

Abdominal aort anevrizmalarında genişleme beş santime yaklaşmışsa; yırtılma riski oluşmuşsa; tedavi yöntemi direk cerrahi müdahaledir. Yapılacak cerrahi müdahalede ya hastaya stent takılır ya da direk açık ameliyata alınarak sorunlu damara müdahale yapılır.

Distrofik kalsifikasyon doku ölümlerinde sonra sorunlu bölgede kalsiyum toplanmasıdır. Metastatik kalsifikasyon ise; kandaki kalsiyum oranının yükselmesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kalsıfikasyonlar aort damarının tıkanması sonucu anevrizmalara neden olabilmektedir. Hatta bu durumun tedavisinin zamanında yapılmayıp, gecikmesi sonucunda kalp beyin gibi hayati organların da etkilenebileceği oldukça ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Baypas cerrahisi: Restenoz durumunda, bazen baypas cerrahisi gibi invaziv bir işlem gerekebilir. Baypas cerrahisi, tıkanmış damarın yanından yeni bir Detay damar alınarak veya göğüs veya bacak atardamarlarından alınan damarlar kullanılarak tıkanmış bölgenin atlanması ve normal kan akışının yeniden sağlanmasıdır.

İşlemin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve komplikasyon riskinin azaltılması için önlemler alınır. İşte kalbe balon takılmasıyla ilgili olası riskler ve alınabilecek önlemler:

Abdominal aort anevrizmaları, aortun karın bölgesinde genişlemesine ve zayıflamasına bağlı olarak ortaya çıkan ciddi bir durumdur. Tedavi edilmezse, anevrizma yırtılma riski taşır ve hayati tehlike oluşturabilir.

Hayır. Her şeyden önce endovasküler greftin uygulanabilmesi için anevrizmanın uygun bir boyun ve bitiş kısımlarının olması gerekir. Karında lokalize olan abdominal aort anevrizmalarının büyük bir kısmında anevrizma böbrek damarlarının çıktığı yerin altında başlar. Böbrek damarlarının ağızları ile anevrizmanın başladığı yer arasında anevrizma boynu diye isimlendirdiğimiz bir sağlam aort bölümü olmalıdır.

Koroner arterlerdeki darlıklar, bu kan akışını kısıtlayarak kalp kasının ihtiyaç duyduğu kanı almasını engeller.

Aort damarının balonlaşmasına etki eden bir takım faktörler bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

Report this page